Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015


On Board: Επαναπροσδιορίζοντας το πολλαπλό.”
Εγκαίνια: Παρασκευή  27 Φεβρουαρίου 2015, 7.30 μμ
Διάρκεια έκθεσης : 27 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου 2015
Cheap Art Halandri
Στρατάρχη Παπάγου 13, Χαλάνδρι 15234
Τηλέφωνο: 210 683 3620
6944637697

Η ομάδα ON BOARD συστήνεται στο κοινό μέσα από την έκθεση: “ On Board: Επαναπροσδιορίζοντας το πολλαπλό.”
Δημιουργούμε μέσα από την χρήση της μήτρας, του καλουπιού στην τέχνη (τυπογραφία, γλυπτική, πολυμέσα). Πειραματιζόμαστε με διαφορετικές μεθόδους και ιδέες, ερευνούμε ποικιλία υλικών που παράγουν φόρμες με διαφορετική υφή, ένταση, βάθος και όψη.
Η μήτρα στην τέχνη έχει δύο επακόλουθα, το πρώτο είναι το αντίτυπο. Το αντίτυπο είναι από τα βασικότερα συστατικά του πολιτισμού μας. Το να περάσει μία εικόνα, μία ιδέα σε περισσότερους είναι ζητούμενο στις κοινωνίες και κυρίως στη δημοκρατία. Η ομάδα αναζητά την έννοια/τα όρια του αντιτύπου στην τέχνη και στην ζωή. Τα παρόμοια αντίτυπα μπορεί να εμπεριέχουν ηθελημένες μικρές αλλαγές. Είναι παραλλαγές τις αρχικής ιδέας και πειράματα επάνω σε αυτήν. Η παράγωγη αντιτύπων μπορεί να αποτελεί την ολοκλήρωση μιας ιδέας μέσα από τις παραλλαγές ή τον κατακερματισμό της ιδέας σε επιμέρους εκδοχές. Η αναπαραγωγή του παρόμοιου επαναλαμβάνεται στην φύση και στην τέχνη ως μια τεχνική ενδυνάμωσης της αρχικής πετυχημένης μήτρας ή ιδέας. Η επανάληψη του ίδιου στην καθημερινότητα, το ισχυροποιεί και το κάνει οικείο. Το απόλυτο αντίτυπο, ο ανθρώπινος κλώνος το αντίτυπο του εαυτού μας θα είναι από τα βασικά ζητήματα της ηθικής και της επιστήμης επομένως και της τέχνης αυτόν τον αιώνα.
Το δεύτερο επακόλουθο είναι ο πλασμός. Η χρήση ενός ενδιάμεσου, ενός καλουπιού επηρεάζει  τον τρόπο που χτίζεται η φόρμα και την αισθητική της μορφής. Ο δημιουργός καλείται να υπερβεί το υλικό/τη διαδικασία, να μετατρέψει τις όποιες τεχνικές δυσκολίες ή περιορισμούς σε οπτική αντίληψη.

Στην ομάδα ON BOARD συμμετέχουν οι: Γιώργος Βλασσόπουλος, Πάνος Γεωργόπουλος, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ,  Φιόνα Μουζακίτη, Γιώτα Πιτσίρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου