Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ενδιαφέροντα μουσεία online

Επισκεπτόμαστε συνήθως τα πιο γνωστά μουσεία στο διαδίκτυο, αλλά τα παρακάτω μουσεία των ΗΠΑ έχουν κατάπληκτες συλλογές και πολύ ενδιαφέροντα websites. Αξίζει να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες τους.

The Wolfsonian
http://www.wolfsonian.org/
Το Wolfsonian είναι ένα μουσείο με θέμα το αντικείμενο και το Design. Στην κατοχή του έχει πάνω 120.000 αντικείμενα της περιόδου 1885 έως 1945. Οργανώνει εκθέσεις και πλήθος ερευνών.

The Museum of Art Rhode Island School of Design
http://www.risdmuseum.org/
The Museum of Art Rhode Island School of Design είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία για το design.

McNay Art Museum
http://www.mcnayart.org/
Το McNay Art Museum έχει στην συλλογή πάνω από 700 έργα μοντέρνας τέχνης και στεγάζεται σε μια εντυπωσιακή παλαιά έπαυλη στο Texas.

The Andy Warhol Museum
http://www.warhol.org/
The Andy Warhol Museum είναι αφιερωμένο στον Andy Warhol, με μια τεράστια συλλογή 900 έργων ζωγραφικής, 100 γλυπτά και 2.000 έργα σε χαρτί, καθώς και φωτογραφίες, βίντεο και φιλμ. Στα έργα του Μουσείου συμπεριλαμβάνονται έργα και συγχρόνων καλλιτεχνών του Andy Warhol και συνεργατών του.

The Pulitzer Foundation for the Arts
http://www.pulitzerarts.org/
The Pulitzer Foundation for the Arts παρουσιάζει περιοδικές εκθέσεις με θέμα την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες και την λογοτεχνία.

The Harvard Art Museums
http://www.harvardartmuseums.org/
The Harvard Art Museums αποτελείτε από 3 Μουσεία:
The Arthur M. Sackler Museum με έργα ισλαμικής και ινδικής τέχνης, the Fogg Museum με έργα τέχνης από το μεσαίωνα μέχρι σήμερα, the Busch-Reisinger Museum αφιερωμένο στην γερμανική τέχνη.

The Yale Center for British Art
http://britishart.yale.edu/
The Yale Center for British Art είναι μουσείο και ερευνητικό κέντρο για την μελέτη της αγγλικής τέχνης.

The Yale University Art Gallery
http://artgallery.yale.edu/
Η Yale University Art Gallery έχει την δική της συλλογή σύγχρονης τέχνης και οργανώνει εκθέσεις και διαλέξεις πάνω σε θέματα σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης.

The Peabody Museum of Archaeology & Ethnology
http://www.peabody.harvard.edu/
The Peabody Museum of Archaeology & Ethnology είναι ένα από τα παλιότερα μουσεία εθνολογίας και ανθρωπολογίας της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου